Meestal beginnen kinderen in groep 3 met het leren klokkijken. Het ene kind heeft dit sneller onder controle dan het andere kind. Het is niet iets wat je in een dag leert in ieder geval. Daarbij hebben we natuurlijk ook nog eens twee manieren van klokkijken, digitaal en analoog. Digitaal klokkijken is meer van de tegenwoordige tijd, maar analoge klokken zie je juist weer vaker bij mensen in huis hangen.
Een analoge klok wordt vaak ook gezien als ‘mooier’, en je hangt het op als een soort accessoire in huis. Dan zijn er ook nog klokken met Romeinse cijfers in plaats van gewone cijfers én zijn er klokken zonder cijfers, maar met bijvoorbeeld stipjes op ieder uur. Kinderen moeten in eerste instantie leren hoe ze kunnen klokkijken met cijfers, daarna krijgen ze vanzelf onder de knie op welke plek de 2 ongeveer zit en op welke plek de 9. Zo komen ze er later vanzelf achter dat je ook kunt klokkijken zonder cijfers, maar dat is vaak pas een hele periode verder!
Een leuke gadget om mee te leren klokkijken is natuurlijk, een kinderhorloge! Kinderen vinden het vaak erg gaaf en stoer om met een eigen horloge om hun pols te lopen. Je hebt de horloges voor kinderen tegenwoordig ook in hele leuke designs. Is je kind gek op dino’s, kijk dan naar een leuke dino print en is je kindje gek van prinsessen, dan kun je iets met prinsesjes gaan zoeken.
Wanneer je kind zelf een horloge draagt kun je hem meerdere keren op een dag vragen hoe laat het is. Zo blijft het klokkijken iets wat ze geregeld doen en waar ze dus veel van leren. Een kinderhorloge is leuk om spontaan cadeau te geven aan je kind, of met een reden. Heb je iets te vieren, zoals het behalen van een diploma, een verjaardag of iets anders, een kinderhorloge is een originele en erg leuke cadeautip!
Voor meer over opvoeding, kijk op https://www.tormentil.nl/
Geef een antwoord